تفاوت دستگاه جوش و اینورتر

تفاوت دستگاه جوش و اینورتر

SH-1-scaled-qylnh3jybh8elvktxizr6hhv85n41ozt6blyx7uj4o
Picture of  تیم تحریه  ابزارمحک
تیم تحریه ابزارمحک
زمان مطالعه: 12 دقیقه

تفاوت دستگاه جوش و اینورتر

جوشکاری و دستگاه‌های مربوط به آن، یکی از اصلی‌ترین فرآیندهای صنعتی و ساختمانی به شمار آمده و در صنایع مختلف همچون: ساخت‌وساز، تعمیرات، پروژه‌های سنگین و حتی کارهای خانگی، نقشی کلیدی دارند. با روی کار آمدن اینورترهای مدرن جوشکاری، برای اکثر افراد این سوال پیش آمده که تفاوت دستگاه جوش و اینورتر چیست! ما اینجاییم تا به سوال شما پاسخ دهیم؛ پیشنهاد می‌کنیم که ادامه این مطلب را از دست ندهید. در ابتدا بهتر است به سراغ تعریف و تعبیری از این دو دستگاه برویم و پس از آن، با ذکر مزایا و معایب هر یک، متوجه تفاوت این دو دستگاه شویم.

دستگاه جوش چیست؟

دستگاه جوش، از جمله دستگاه‌هاییست که تقریبا همه آدم‌ها با آن آشنایی دارند؛ از این رو به نظر می‌رسد که تعریفی بدیهی برای آن وجود دارد. دستگاه جوش به ابزاری می‌گویند که با تولید حرارت یا قوس الکتریکی، قطعات فلزی یا غیرفلزی را ذوب کرده (تبدیل جریان برق تا حد ذوب فلزات) و اتصالی میان آنها پدیدار می‌آورد. دستگاه جوش ترانسفورماتوری که عموم مردم آن را همان دستگاه جوش می‌نامند، در صنایع بزرگی همچون کشتی یا خودرو سازی بسیار کاربردی بوده و با تکیه بر یک فناوری قدیمی، اتفاقات بزرگی را رقم زده است.

نحوه عملکرد دستگاه جوش

image 2024 10 26 20 04 48

دستگاه جوش جریان برق (AC یا DC) را به حرارت بالا یا قوس الکتریکی تبدیل کرده و پس از ذوب شدن، قطعات فلزی با استفاده از یک ماده پرکننده به نام الکترود یا بدون آن، به هم متصل می‌شوند. در ابتدای کار این قوس حرارت (منبع حرارت مناسب) به حدی‌ست که سبب ذوب فلزات می‌شود؛ پس از سرد شدن اما، یک اتصال بسیار محکم و دائمی بین دو قطعه ایجاد خواهد کرد.

مزایای دستگاه جوش

·        امکان استفاده در پروژه‌های بزرگی همچون ساخت یک کشتی گرفته تا جوش دادن دو قطعه کوچک فلزی برای استفاده خانگی

·        امکان جوشکاری قطعات و مواد فلزی مختلف

·        عدم پیچیدگی در ساختار و قطعات حساس الکترونیکی

·        طول عمر بالا به سبب ساختار ساده

·        ایجاد اتصالات بسیار قوی بطور دائمی

·        قیمت مناسب و هزینه اولیه کم

·        توان خروجی برای هر پروژه‌ای

معایب دستگاه جوش

·        عدم صرفه اقتصادی به جهت مصرف برق و انرژی بالا

·        وزن سنگین و ابعاد که سبب دشواری حمل‌ونقل دستگاه شده است

·        انعطاف پذیری کم در استفاده از انواع الکترود

دستگاه اینورتر جوشکاری چیست؟

با پیشرفت فناوری و گذشت زمان، اینورترها با عملکردی بهنه، جای ترانسفورماتورهای قدیمی را گرفته و معایب دستگاه‌های جوش را پوشش دادند. وزن کم، ابعاد مناسب، انرژی بالا و سایر مزایای اینورتر که در ادامه به آنها پرداختیم، سبب افزایش سرعت جایگزینی این دستگاه‌ها در بسیاری از مشاغل و صنایع شد.

نحوه عملکرد اینورتر جوشکاری

اینورترها ابتدا جریان برق AC (جریان متناوب) را از شبکه برق گرفته و آن را به جریان DC (جریان مستقیم) تبدیل می‌کنند؛ پس از آن، از طریق مدارهای الکترونیکی و ترانزیستورهای قدرت، این جریان DC را به ولتاژ و جریان مناسب برای جوشکاری تبدیل می‌کنند. این فرآیند به دستگاه اینورتر اجازه می‌دهد که به‌طور دقیق‌تر و با استفاده از انرژی کمتری، جوشکاری را انجام دهد. 

مزایای دستگاه اینورتر جوشکاری

 

·        ابعاد مناسب و وزن سبک؛ سهولت در جابجایی و حمل‌ونقل

·        کیفیت جوش بیشتر و مقاوم‌تر با دقت بالاتر به کمک قابلیت تنظیم ولتاژ و جریان

·        مصرف انرژی کمتر و صرفه جویی در برق با بازدهی بیشتر

·        امکان جوشکاری در هر محیط؛ حتی با ولتاژ و برق ضعیف

·        سازگاری با تمام الکترودهای جوشکاری

معایب دستگاه اینورتر جوشکاری

·        قیمت بالا و هزینه خرید بیشتر

·        حساسیت نسبت به محیط‌های مرطوب یا پر از گردوغبار

·        هزینه نگهداری و تعمیر بالا

مزایای اینورتر جوشکاری نسبت به دستگاه جوش

1.      اینورترها در جوشکاری‌های صنعتی عملکرد بهتری خواهند داشت؛ چرا که می‌توانند جوش‌های دقیق و قوی‌تری را ایجاد کنند.

2.      اگر کارگاه کوچکی دارید، اینورتر از لحاظ ابعاد برای شما مناسب‌تر است؛ زیرا به فضای کمتری نیاز خواهد داشت.

3.      اینورتر به دلیل فناوری به‌روز و جدید، مادامی که با مشکلی مواجه شود، به‌طور خودکار دستگاه را خاموش خواهد کرد. به عبارتی دیگر، سیستم کنترل خودکار اینورتر با قطع اتصال برق به موقع، سبب افزایش ایمنی شما می‌شود.

4.      حتما برای یک بار هم شده، پاشش دستگاه جوش به چشمتان خورده است؛ پاشش جوش‌های اینورتر نسبت به دستگاه جوش قدیمی ترانسفورماتوری، کمتر بوده و خروجی کار تمیزتری به شما تحویل خواهد داد.

5.      اگر همواره پروژه‌های بزرگی در دست دارید، استفاده از اینورتر به جهت مصرف کمتر برق، برایتان بسیار به صرفه خواهد بود.

6.      اگر در پروژه‌ای ولتاژ برق پایین بوده و برق ضعیفی در دسترس‌تان باشد، عملکرد اینورتر به مراتب بیشتر از دستگاه جوش سنتی خواهد بود.

7.      همچون بسیار از وسایل و ابزارآلات، ورژن قدیمی این دستگاه جوش (دستگاه ترانسفورماتوری) عمر بیشتری را کنارتان خواهد داشت! زیرا دستگاه اینورتر در شرایط سختی مثل محیط مرطوب، طاقت نیاورده و نیاز به نگهداری بیشتری دارد.

کدام دستگاه جوش برای شما مناسب است؟

ما تلاش کردیم با توضیح در مورد هر دو دستگاه، شما را با تفاوت دستگاه جوش و اینورتر آشنا کنیم؛ اکنون این شما هستید که باید با توجه به نیاز خود و در نظر داشتن شرایط، تصمیم نهایی را بگیرید. بی شک با در نظر داشتن مواردی که ذکر کردیم، می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

برای کاربردهای صنعتی 

اگر در محیط‌های سخت صنعتی کار می‌کنید و به دستگاهی مقاوم و بادوام نیاز دارید، دستگاه جوش ترانسفورماتوری گزینه بهتری برای شماست؛ این دستگاه‌ها مخصوص پروژه‌های سنگین طراحی شده‌اند و در شرایط سخت به‌خوبی عمل می‌کنند. 

برای کارهای خانگی یا پروژه‌های کوچک 

اگر به دنبال دستگاهی سبک، کم‌مصرف و با قابلیت حمل بالا هستید، اینورتر جوشکاری بهترین انتخاب برای شماست؛ این دستگاه‌ها برای پروژه‌های خانگی، کارگاه‌های کوچک و البته پروژه‌های حساس مناسب هستند.

کلام آخر

دستگاه جوش ترانسفورماتوری و اینورتر هر دو ابزارهای قدرتمندی هستند که برای نیازهای مختلف طراحی شده‌اند. به جهت بررسی تفاوت دستگاه جوش و اینورتر، لازم است بگوییم که دستگاه جوش ترانسفورماتوری با دوام بالا و قیمت پایین‌تر برای محیط‌های صنعتی مناسب بوده، این در حالیست که اینورتر با قابلیت‌های پیشرفته و طراحی سبک‌تر برای پروژه‌های دقیق و قابل‌حمل بهترین گزینه محسوب می‌شود.  انتخاب نهایی به نیازهای شما بستگی دارد، اما با توجه به پیشرفت‌های فناوری، اینورترها به‌عنوان نسل جدید ابزارهای جوشکاری، مزایای بیشتری ارائه می‌دهند.

برای اطمینان از خرید مناسب، می‌توانید با متخصصان حوزه جوشکاری مشورت کنید یا از فروشگاه‌های معتبر و برند خرید کنید. با برشماردن مزایا و معایب این دو دستگاه، تلاش کردیم تا شما را در داشتن بهترین انتخاب، یاری دهیم. به‌نظر می‌رسد که شما با شناخت تفاوت‌های این دو دستگاه و توجه به نیازهای خود، می‌توانید بهترین ابزار را انتخاب کرده و از کارایی و عملکرد بالای آن بهره‌مند شوید. اگر هنوز در انتخاب دستگاه مناسب شک دارید، با شماره 02161948 تماس گرفته و از متخصصین محک درخواست مشاوره داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *