تفاوت‌ شمشاد زن برقی و شمشاد زن موتوری

تفاوت‌ شمشاد زن برقی و شمشاد زن موتوری
Picture of  تیم تحریه  ابزارمحک

تیم تحریه ابزارمحک

زمان مطالعه: 4 دقیقه

افرادی که با مشاغل باغبانی و کشاورزی چه به عنوان یک شغل و چه به عنوان یکی از فعالیت‌های سرگرم‌کننده سروکار دارند، از اهمیت دستگاه شمشاد زن به عنوان ابزار باغبانی باخبر هستند. این وسیله جایگزین وسایل سنتی همچون قیچی باغبانی شده و سرعت کارهای باغبانی را دوچندان نموده است.

به‌کارگیری وسایل قدیمی همچون قیچی باغبانی به منظور هرس کردن شمشادها یا تزیین آن‌ها کاری وقت‌گیر، بسیار سخت و پرمشقت محسوب می‌شود. از این رو ابزارهایی نظیر شمشاد زن برای سرعت بخشیدن به کارها طراحی شده‌اند.

شمشاد زن‌ها با قابلیت‌ها و کارایی‌های متنوع و در انواع مختلف از جمله شمشاد زن برقی و موتوری در دسترس هستند. به عنوان مثال برای شمشادهای با ارتفاع و حجم زیاد از نوع بنزینی آن استفاده می‌شود. انواع برقی نیز برای هرس کردن بوته‌ها بکار می‌رود.

بنابراین اگر شما از آن دسته افرادی هستید که شغلتان باغبانی و کشاورزی است و یا قصد دارید یک شمشاد زن مناسب برای شمشادهای خانه خود تهیه نمایید با ما در این مقاله همراه باشید. ما قصد داریم شما را با دستگاه‌های شمشاد زن از دو مدل شمشاد زن برقی و شمشاد زن موتوری (بنزینی) بیشتر آشنا کنیم.

شمشاد زن چیست؟

شمشاد زن‌ (Hedge Trimmer) ابزاری است که برای کوتاه کردن، نظم و شکل دادن به حصارهای زنده (مثل شمشاد) به استفاده می‌شود. با این وسیله‌های کاربردی می‌توان به سرعت عملیات هرس کردن شمشادها را انجام داد. این ابزارها به طور کلی در دو نوع تیغه یک طرفه و تیغه دو طرفه تولید می‌شوند.

شمشاد زن‌های یک طرفه و دو طرفه از نظر مکانیزم عملکرد مشابه یکدیگرند. با این تفاوت که در شمشاد زن یک طرفه دو تیغه ثابت و متحرک در یک طرف دستگاه قرار دارند. در نتیجه عمل برش نیز از یک‌سو انجام می‌شود.

مزیت این دستگاه شمشاد زن این است که در حین برش، شمشادها به یک طرف ریخته شده و راحت‌تر جمع می‌شوند. از شمشاد زن‌های یک طرفه، معمولاً افراد حرفه‌ای جهت انجام کارهای طولانی‌مدت و بزرگ استفاده می‌کنند.

شمشاد زن دو طرفه، برش را از دو طرف انجام می‌دهد. این دستگاه می‌تواند شمشادها را از یک طرف به طرف دیگر هدایت کند. برای شکل دادن و مرتب کردن شمشادها معمولاً از شمشاد زن‌های دو طرفه استفاده می‌کنند.

همچنین از این دستگاه جهت کوتاه کردن علف‌های بلند، ساقه‌های قوی و شاخه ضخیم با سرعت بالاتر استفاده می‌شود. شمشاد زن‌های دو طرفه نسبت به یک طرفه در بین کاربران محبوبیت بیشتری دارند.

تفاوت‌ شمشاد زن برقی (Electric Hedge Trimmer) و شمشاد زن موتوری (Gas Hedge Trimmer)

شمشاد زن برقی و موتوری (بنزینی) دو نوع ابزار هرس هستند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه برخی از تفاوت‌های اصلی این دو نوع شمشاد زن بررسی می‌شود:

  • منبع انرژی

شمشاد زن برقی همان‌طور که از نامش پیداست، به برق متصل می‌شود؛ یعنی برای استفاده از آن نیاز به دسترسی به منبع برق دارید. نیروی محرک این ابزار باغبانی، برقی با ولتاژ 220 ولت و با توان مشخص است. در شرایط و مکان‌هایی که دسترسی دائم به نیروی برق امکان‌پذیر نیست، این مورد می‌تواند استفاده از شمشاد زن برقی را محدود کند.

برخلاف شمشاد زن برقی، شمشاد زن موتوری (بنزینی) نیازی به برق ندارد چرا که منبع سوخت موجود در این مدل ترکیبی از مخلوط روغن و بنزین می‌باشد به همین دلیل به این مدل شمشاد زن دو زمانه نیز می‌گویند.

  • وزن و قابلیت حمل

شمشاد زن برقی دارای وزن کم، کاربری آسان و حمل و نقل راحت‌تر است؛ اما در مقایسه با نوع موتوری، این نوع شمشاد زن به دلیل وجود موتور و مخزن سوخت دارای وزن زیاد و سنگین بوده و کمتر قابل حمل است.

  • نیاز به تعمیر و نگهداری

 شمشاد زن برقی اصولاً نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارد. این نوع دستگاه سازگار با محیط‌زیست است؛ چون دارای سر و صدا و آلودگی به مراتب کمتری نسبت شمشاد زن موتوری است.

شمشاد زن موتوری با طراحی پیچیده خود برای نگهداری از اجرای مکانیکی آن مانند تعویض روغن، بررسی سیستم سوخت و … نیاز به توجه و مهارت و دقت بیشتری دارد.

  • قدرت و کارایی

 ظرفیت کارایی شمشاد زن‌ها با میزان قدرت م÷وتور آن‌ها تعیین می‌گردد. شمشاد زن برقی برای انجام آن دسته از کارهای سبک تا متوسط مانند باغ‌های کوچک و منازل مناسب بوده و کارایی دارد. شمشاد زن‌های برقی به دلیل سرعت و دقت بالا در شکل دادن به حصارها و درختچه‌ها بسیار محبوب هستند.

قدرت و سرعت شمشاد زن موتوری با توجه به قدرت بالای موتور به کار رفته در آن، بیشتری است. لذا این نوع دستگاه در انجام کارهای سخت‌تر مانند هرس درختچه‌های بزرگ یا درختان سنگین مناسب است و کارایی بیشتری و عملکرد بهتری دارد.

  • قیمت

شمشاد زن برقی از مدل شمشاد زن موتوری ارزان‌تر و دارای قیمت مناسب می‌باشد. شمشاد زن موتوری بنزینی دارای قیمت بالاتر بوده و قوی‌تر نیز است. این نوع دستگاه برای مصارف گسترده و نیز برای مناطق بزرگ که دسترسی به برق وجود ندارد می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

 نکات مهم در هنگام خرید دستگاه شمشاد زن

  • انجام کار با آن راحت باشد.
  • به وسعت و مقیاس مساحت کار توجه نمایید.
  • با توجه به نیاز و میزان بودجه خود آن را خریداری کنید.
  • منبع تغذیه مورد نیاز دستگاه را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید.
  • قابلیت کنترل سرعت را برای هماهنگ‌سازی دستگاه و اپراتور داشته باشد.
  • دارای محافظ باشد تا از پخش شدن ذرات برش خورده و ایجاد گرد و خاک جلوگیری کند.
  • هر چقدر تیغه‌های شمشاد زن بلندتر باشد، کار هرس کردن آسان‌تر و سرعت نیز افزایش می‌یابد.
  • دارای کمربند ایمنی باشد تا هنگام حمل و نقل توسط کاربران در زمان کار طولانی‌مدت وزن سنگین دستگاه را تحمل نمایند.
  • ماشین هرس کن، قابلیت ضد لرزش که تا حدودی خستگی را از کاربر می‌گیرد، یکی از امکانات جانبی این نوع دستگاه‌ها است.

کلام آخر

برای خرید شمشاد زن باید به‌اندازه وسعت کار خود توجه داشته باشید. برخی شمشاد زن‌ها برای کارهای محدود و خانگی مناسب هستند و برخی دیگر نیز مناسب کار در ابعاد و مقیاس بزرگ‌تر می‌باشند. برای تهیه بهترین ابزار کار، مهم است تا اطلاعات لازم درباره انواع شمشاد زن و کاربردهای این ابزار را کسب کنید.

انتخاب نوع مدل شمشاد زن با توجه به تنوع مدل‌ها و نیازهای گوناگون بستگی به میزان و حجم کاری شما دارد. این کار را بایستی با مهارت و تخصص خود در استفاده از آن انجام دهید تا بهترین نتیجه از آن حاصل گردد.

توجه به توصیه‌های مسئولان و فروشندگان از مهم‌ترین نکاتی است که در این راستا می‌تواند به شما کمک کند. دانستن اطلاعات مفید در این زمینه به شما کاربران کمک می‌نماید تا نوع مناسب شمشاد زن را انتخاب و با خرید موفق از آن لذت ببرید. در این باره شما می‌توانید دستگاه‌های شمشاد زن مورد نیاز خود را با بهترین قیمت و کیفیت از محک تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه